Υδάτινα Οικοσυστήματα – 3ο θέμα εργασίας

1.Το νερό στη Γη    – Αναλογία γλυκού-αλμυρού νερού στον πλανήτη ΚΕΦ.8 σελ.77 – Δραστηριότητα

2.Ωκεανοί-θάλασσες

3.φυτοπλαγκτόν

4.οικοσύστημα (βιοτικοί-αβιοτικοί παράγοντες/έμβια-άβια)

5.τροφική αλυσίδα (διαταραχές)

6.υγρότοποι-υδροβιότοποι

Για περισσότερα δείτε τις σελίδες από την κορυφή του ιστολογίου: Σήμερα στην τάξη & Ειδήσεις για τη θάλασσα-Ηλεκτρονικό Περιοδικό.

                                                                               **********

Παρασκευή 11/11/2011

1. Οι μαθητές αφού συζητήθηκε στην τάξη το θέμα του νερού (διασύνδεση με Γλώσσα-Μελέτη) κατασκεύασαν στο εργαστήριο Η/Υ τα δικά τους γραφήματα (Δραστηριότητα 1) χρησιμοποιώντας το Excel. Δείτε τα στο κάτω μέρος της σελίδας!

24/11/2011 Πέμπτη – Τμήμα Δ1
29/11/2011 Τρίτη – Τμήμα Δ2

    4.5 – Προηγήθηκε η δημιουργία σχετικού γνωστικού υπόβαθρου στην τάξη  μελετώντας τις αντίστοιχες ενότητες της Μελέτης Περιβάλλοντος όπως περιγράφονται στη σελίδα :Διαθεματική Διασύνδεση (Εν.3 Θαλάσσιο Οικοσύστημα σελ. 59 ΚΕΦ.1
Σπονδυλωτά-Ασπόνδυλα) και επισκεπτόμενοι σχετικές ιστοσελίδες στο εργαστήριο Η/Υ με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού πληροφορικής, όπως: http://el.wikipedia.org/ και http://hromatopoios.blogspot.com/2010/04/blog-post_29.html. Διαβάστε στη σχετική σελίδα από την κορυφή του ιστολογίου: «Σήμερα στην τάξη».

Δραστηριότητα 2: Με το εκπαιδευτικό λογισμικό Kidspiration τα παιδιά έκαναν οπτική ταξινόμηση των ασπόνδυλων της θάλασσας στις υποκατηγορίες τους με χρήση Διαδραστικού Πίνακα στην τάξη τους. Δείτε το αποτέλεσμα της εργασίας τους:

Δραστηριότητα 3: Τα παιδιά δημιούργησαν με το Kidspiration μια απλή διατροφική πυραμίδα του θαλάσσιου οικοσυστήματος στην τάξη με χρήση του Διαδραστικού Πίνακα. Δείτε την εργασία τους:

Δραστηριότητα 4: (σε εξέλιξη…) Κατασκευάσαμε και λύσαμε με τη βοήθεια του Διαδραστικού Πίνακα ένα σταυρόλεξο και ένα κρυπτόλεξο για τα Ασπόνδυλα ζώα της θάλασσας με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού λογισμικού Crossword Forge Trial/δοκιμαστική έκδοση στην τάξη μας. Δείτε το παρακάτω:

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s